VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Renoveringsdags? Här bjuder vi på några renoveringstips!

Oavsett årstid är det aldrig fel att fixa och renovera efter behov. Några små att-tänka-på-tips inför  renoveringen.

1. Gör en noggrann plan

Schemalägg renoveringsaktiviteterna. Oavsett om det handlar om att bygga en altantrappa eller byta ut hela taket. Se över verktygspaletten. Det kan lätt bli frustrerande om man saknar verktyg till ett visst moment mitt i en aktivitet. Så behöver du hyra verktyg eller köpa. Lista och boka upp de verktyg du vet kan komma att behövas.

2. Tänk på riskerna

Många gånger kan en till synes enkelt moment bli en onödig halsbrytande övning om man inte ser till riskerna. Ibland kanske det inte räcker med en stege utan kanske måste det till att bygga en träställning. Om du inte är erfaren, ta hjälp av en fackman eller åtminstone någon du vet som kan bistå med kunskap och erfarenhet. Obekväma kroppsställningar kan också slita. Är ni dessutom fler, partner eller vän, som kan finnas till hands så är det bra.

3. Håll ordning och rent

Var gärna petig med att hålla ordning och rent. Inte bara för att du ska kunna ha en bra översikt av ditt renoveringsjobb utan också av rena säkerhetsskäl. Många olyckor och malörer på renoveringsplatsen beror på att man snubblar på bråte, spikar, brädor eller verktyg som ligger utspritt.

4. Säkerhetstänk

Ha alltid skydd på, bra arbetshandskar, skor med tåhätta, stryktåliga kläder, hjälm och säkerhetslina om du ska klättra och balansera på taket. Ha även koll på skydden på verktygen. När du hanterar verktygen – var koncentrerad, så minskar risken för att något händer. Ett tips, sätt mobilen på ”stör-ej-läge”.

5. Var realist med din förmåga

Vem har inte sett alla fantastiska och smidiga renoveringar som går i alla byggprogram. Glöm inte bort att alla dessa är noga planerade och ofta preparerade, det går inte så fort i verkligheten. Är du inte ett proffs så är det väldigt lätt att överskatta sin förmåga och man tar sig vatten över huvudet. Ofta går man på för stora och komplexa projekt som på papperet sett enkelt ut men som i själva praktiken växer. Du blir lidande och ditt projekt riskerar att haverera. Ett tips, börja med något smått hur simpelt det än kan låta. Då växer du med uppgiften utan att tappa fart och entusiasm.

6. Nära och kära

Kom ihåg, du har 5 veckors semester. Du ska hinna njuta lite av annan fritid och kanske framförallt med familjen. Så planering och schemaläggning är kanske det mesta viktiga att komma ihåg. Då blir alla runtomkring dig glada också.

Lycka till med din renovering eller andra fixar-projekt.