VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Lägg EN dag och slipp årligt underhåll


Lägger du EN dag på att behandla din altan kan du räkna med att du frigör tid till att göra så mycket annat än att behöva fixa och putsa på altanen i onödan. Låter bra, eller hur?

Fixor by Nitor Wood Protection består av TRÄRENGÖRING ALTAN, steg 1 och TRÄSKYDD ALTAN, steg 2.

Det är enkelt och lätt att göra själva behandlingen. Följ bara de här instruktionerna så kan du lägga dig ner och bara njuta sen.

INNAN DU BÖRJAR
För att din Wood Protection-behandling ska ge full effekt är det viktigt att det inte regnar på den behandlade ytan under ett par dagar efter behandling så att det verkligen torkar in. Därefter mår ytan bara bra av både sol, vind och vatten.

_________________

Så applicerar du TRÄRENGÖRING ALTAN

1. Blöt träytan med vatten före du påbörjar rengöringen.
2. Påför TRÄRENGÖRING ALTAN med målardyna, roller eller pensel. Vi rekommenderar Mäster Målardyna Terrass för snabb och jämn utläggning. Låt verka i 10-15 minuter. Fukta ytan med vatten om ytan torkar under denna tid.
3. Skura sedan bort smutsen med vatten och en hård borste alternativt med högtryckstvätt försedd med altanmunstycke. Spola slutligen rent ytan och låt torka före behandling med TRÄSKYDD ALTAN.

Åtgång: Vid rengöring av lättare smutsade träytor kan TRÄRENGÖRING ALTAN spädas med lika delar vatten. Då räcker 1 liter till cirka 10 m2 träyta. På hårt smutsade, beväxta, oljade och äldre obehandlade träytor, räcker 1 liter TRÄRENGÖRING ALTAN till cirka 5 m2 träyta beroende på träets kvalitet och ålder. Om träytan innehåller stora mängder överskottsolja kan du behöva rengöra två gånger med outspädd TRÄRENGÖRING ALTAN. Behandling kan utföras från temperaturen +5°C och uppåt.

Fixor by Nitor Trärengöring Altan behandla träytan


Så applicerar du TRÄSKYDD ALTAN:

1. För bästa resultat, rengör ytan med TRÄRENGÖRING ALTAN före behandling med TRÄSKYDD ALTAN. Säkerställ att du fått bort all eventuell träolja innan du påbörjar behandlingen.
2. Påför TRÄSKYDD ALTAN med en målardyna, pensel eller roller av god kvalitet. Vi rekommenderar Mäster Målardyna Terrass för snabb och jämn utläggning. Låt därefter ytan torka, torktiden varierar beroende på temperatur och träytans uppsugningsförmåga.
3. Din behandling med TRÄSKYDD ALTAN är nu klar.

Åtgång: 5-8 m2/liter beroende på träytans kvalité och ålder. Behandlingen bör utföras i samband med att det är uppehållsväder i ett par dagar och från temperaturen +5°C och uppåt.

När du är klar väntar den perfekta altanen på dig. Bara att njuta! Lycka till!

EFTER BEHANDLINGEN
En kort tid efter behandling med Wood Protection kan en vit utfällning ske på delar av träytan. Detta är en helt naturlig utfällning av kisel som visar att ditt trä är mättat av behandlingen. Antingen tar du bort det med hjälp av vatten och en borste, eller så låter du väder och vind succesivt lösa upp det.


Njut altanen

TILL PRODUKT
HITTA ÅF
BROSCHYR