VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Arena är vårt eget varumärke med golv för såväl ögat, dina fötter, formen som detaljerna. Med ett golv från Arena kan du vara säker på att du hittar ett golv som passar för just ditt hem och din plånbok.

Vilket golv ska jag välja?

Valet av golv styrs av flera faktorer. Rummets funktion, placering och syfte spelar in. Och likaså övrig inredning. I badrum och våtutrymmen är ett plastgolv och klinkers vanliga material. I hall och kök är slit- och reptålighet samt vattenavvisande egenskaper att föredra. I arbetsrummet där kontorsstolens hjul slirar runt likaså. Parkettgolv kan passa perfekt i vardagsrum och sovrum. Här ser du några enkla tips över tänkbara golvval.

Arena Golv - Vilket golv ska jag välja

Arena Golv - Hall
ENTRÉ/HALL
Här väljer många ett golv med hög rep- och slagtålighet, inte minst på grund av all fukt och grus som kommer utifrån. Valet faller därför ofta på slitstarka laminatgolv. Vinylgolven är också väl lämpade för uppgiften. Inredaren väljer ofta bort golv i mörka kulörer då repor efter grus lätt syns. Lättstädat och lättskött.


Arena Golv – kök
KÖK
För köket där golvet dagligen sätts på prov i slittålighet allt från matlagning till bakäventyr behövs ett golv som tål allt från eventuellt spill, kladd och fallande redskap – ett stryk- och reptåligt golv. Det finns flera tänkbara alternativ. Med naturtrogna, moderna mönster kan du få nästan vilket utseende som helst på ditt köksgolv.


Arena Golv – Vardagsrum
VARDAGSRUM
Sällskapsrummet är oftast det största rummet. Golvet utgör en väsentlig del i rummets karaktär. Här sätter många TRÄGOLV som förstahandsval just för att träets unika naturliga egenskaper tillför värme och är personligt. Ett bra andra handsval är vinyl- och laminatgolv med naturtrogna levande mönster.

Arena Golv – Sovrum
SOVRUM
Det rum där golvet praktiskt taget själv får vila. Där strumpbeklädda eller bara fötter ska kunna känna lugn och välbehag. Ett skönt, ”varmt” TRÄGOLV hamnar högt bland favoriterna i sovrummen – inte sällan i kombination med andra inredningsdetaljer som sköna ljuddämpande mattor.

LJUSET
Ljusinsläppet samt färgsättningen på inredning påverkar val av ton och färg på golvet. Är rummet litet hjälper ofta ett ljust golv till att skapa känslan av rymd. Gråa och vita golv minimerar inverkan på resten av rummets inredning. ETT TIPS! Ta bilder på dina rum och jämför med olika toner och färger på golven här i katalogen eller hos din Arena golvåterförsäljare.

På ett lackat trägolv är det lacken och träets hårdhet som avgör slitstyrkan. Arena är lackat med flera lager slitstarkt akryllack, vilket ger golv som tål hårda tag, men vet man med sig att golvet kommer att nötas mer än normalt kan det vara klokt att rådgöra med personalen eller kontakta vår kundservice


SE VÅRA TRÄGOLV

SE VÅRA VINYL- OCH LAMINATGOLV

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

KOLLA I ARENAKATALOGEN

HITTA MER OM ARENA GOLV