VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Arena är vårt eget varumärke med golv för såväl ögat, dina fötter, formen som detaljerna. Med ett golv från Arena kan du vara säker på att du hittar ett golv som passar för just ditt hem och din plånbok.

Om Arena Parkettgolv

LamellparkettArena Parkett plank

Lamellparkett definieras som ett golv bestående av två- eller fler träbaserade skikt där toppskiktet består av massivt trä med en tjocklek på minst 2,5 mm.

Syftet med skiktuppbyggnaden är att förhindra golvets fuktrörelser. Detta görs genom att vända fiberriktingen 90 grader i förhållande till varandra.

Arenas Parkettgolv är så kallad 3-skickts lamellparkett, vilket är den vanligaste typen av Parkett idag.

Lamellparkett har många fördelar jämfört med massiva golv varav de viktigaste är:

Golvet läggs flytande vilket ger en enkel installation och ett golv med minimala (eller inga) springor mellan brädorna. Den korsvisa uppbyggnaden ger också en produkt som rör sig minimalt; som jämförelse så rör sig ett lamellparkettgolv 1-1,5mm/m medan ett massivt golv kan röra sig upp till 1-1,5mm/dm. Den stabila 3-skicktskonstruktionen möjliggör också användning av golvvärme.

Dessutom utnyttjas råvaran bättre. Man får ut tre gånger mer golvyta av samma råvara jämfört med ett massivt golv. Lamellparkettgolv kan även slipas om i nästan samma utsträckning som massiva golv (beror lite på vilken tjocklek som jämförs).

Hevea kärna

Arena Parkett har hevea som mellanmaterial (Ej Serie Home som har hdf-kärna). Hevea har högre densitet samt rör sig mindre än de flesta andra träslag vilket ger en stabil produkt med en stark klickfog.

Det faktum att materialet rör sig mindre med årstiderna gör att risken för lamellsläpp, springor och torrsprickor minskar. Det är extra påtagligt vid användandet av golvvärme.