VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Arena är vårt eget varumärke med golv för såväl ögat, dina fötter, formen som detaljerna. Med ett golv från Arena kan du vara säker på att du hittar ett golv som passar för just ditt hem och din plånbok.

Skötselråd


Här kan du läsa om hur du sköter ditt golv på bästa sätt samt ladda ner pdf:er med mer information om du vill veta mer.

Underhåll av lackad parkett

Golvet rengörs regelbundet med dammsugare. Vid behov kan golvet torkas med en väl urvriden (fuktig) trasa. Trä- och laminatgolv tål inte att bli blöta (regel: en ev fuktfilm på golvet ska torka på mindre än en minut). Det går även att torrmoppa golvet med en s.k. mikrofiberduk (denna kan även med fördel användas fuktig – väl urvriden). Behövs rengöringsmedel används produkter anpassade till parkettgolv.

Behöver golvet rengöras för fläckar kan de flesta vanliga rengöringsmedel användas på en lätt fuktad trasa. Var försiktig med starka lösningsmedel som t ex thinner vilket kan skada lacken.

Skydda golvet med Förebyggande underhåll

För att golvet ska hålla sig vackert rekommenderar vi att ni förser möbler med möbeltassar för att undvika repor. Observera att möbeltassar under stolar som flyttas ofta (t ex köksstolar) bör då och då bytas, eftersom det kan fastna grus i dem och de då får de motsatt effekt.

Använd dörrmattor, så att väta, smuts och sand stoppas vid entrén. Hjul på stolar och möbler ska motsvara DIN 68131, endast hjul av typ W, mjuk, bör användas.

Obs! Vid tillfälligt skydd av lackade golv får man inte tejpa i golvet, vilket kan medföra att tejpen drar bort bitar av lacken. Golvskydd får inte vara diffusionstätt (ex polyetenfolie får inte användas). Använd golvskyddspapp som är anpassad för ändamålet.