VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Frågor & Svar

Här är några av det vanligaste frågorna vi får.

Vad är Fixor by Nitor Betongtvätt och skydd?
Betongtvätt och skydd är en skyddande regöring anpassad för alla ytor av cement och betong utomhus. Bygger på kiselteknologi.

 • Effektiv rengöring mot smuts, alger, mögel och annan påväxt
 • Skyddet håller även ytan ren från smuts och andra föroreningar
 • Stärker också upp betongytor genom att den går in i materialet och täpper igen håligheter
 • Lämplig för exempelvis trappor, väggar, garageuppfarter och trädgårdsplattor av sten eller omålad betong, liksom eternitplattor.
 • Även lämplig för rengöring av gravstenar som ofta är ansatta av påväxt.
 • Fungerar också utmärkt för rengöring av takpannor av betong och tegel, tänk dock på att skydda alla eventuella glasytor då produkten etsar. Var extra aktsam vid besprutning för spridning av sprutdimman när du behandlar t.ex. takpannor. Det är lätt att vinden för vidare vätskan till olämpliga ställen,närliggande fordon, fönster etc.
 • Helt nya betongtakpannor ska inte behandlas då de har en skyddande yta. Avvakta något/några år tills de börjar skifta i färg och/eller får påväxt. Glaserade takpannor ska inte behandlas alls.
 • Inte lämplig för behandling av slipade betongytor, eller betongytor inomhus (kontakta kundservice för frågor om behandling av dessa ytor)

 

Varför Betongtvätt och skydd?

 • Betongtvätt och skydd är en lättanvänd produkt som gör det enkelt att hålla cement och betong rent.
 • Produkten ger även ett skydd som består vilket sparar tid, ansträngning och pengar.
 • Då den bygger på kiselteknologi är den inte farlig mot djur och växter på samma sätt som många andra produkter som används för att rengöra cement och betong i trädgårdar.
 • Går att använda på alla typer av betong, betongplattor och cementytor

 

Hur gör man?
1. Spola ytan med vatten.
2. Häll upp Betontvätt och skydd i ett kärl och lägg ut behandlingen på ytan med en pensel eller roller. Låt verka ca 15 minuter
3. Borsta ytan vid behov och spola därefter av med vattenslang eller högtryckstvätt. Om smutsen sitter kvar, upprepa behandlingen tills ytan blir ren.
4. När ytan torkat lägger du på en ny strykning som du låter torka in utan eftersköljning eller borstning, detta ger dig ett långsiktigt skydd. Steg 4 används endast vid betong och cement ytor. Vid behandling av Natursten  skall ytan sköljas av med vatten som slutbehandling . Tänk på miljön och överdosera inte.

Åtgång?
Beror på underlaget (betong suger mer), men mellan 3-7 kvm per liter och strykning

Resultat:
Cement-, betong- och stenytan är nu ren och med en skyddad yta. Betongen stärks även upp av behandlingen