VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Om kompost

Att kompostera är att bidra till naturens egna kretslopp. Speciellt svårt är det inte heller och det du får som belöning är en utmärkt jordförbättrare som får dina växter att må förträffligt. Vill du sätta igång direkt är det bara att följa våra snabba tips.

Köpa färdig kompostbehållare eller bygga egen? Ja, det är frågan. Har du inte tummen mitt i hand så ska du nog följa de renläriga och bygga en egen. Det blir betydligt billigare och dessutom ett naturligare inslag i trädgården än en stor plastbytta.

Vad behöver en kompost för att fungera?

Följande fem punkter är själva grunden:

1) Syre. Det som bryter ner är levande organismer och de behöver liksom vi syre. Alltså får inte komposten vara tät och hårt packad.

2) Vatten. Komposten skall kännas som en urkramad svamp. En blöt kompost blir syrefattig och en torr stannar upp nedbrytningsprocessen.

3) Värme. Värme är inget du behöver tillsätta för det alstras när avfallet bryts ner. Idealtemperaruren ligger mellan 35 och 55 grader. Avger komposten ingen värme har nedbrytningsprocessen avstannat.

4) Kompostströ. Nitor Bioströ hjälper nedbrytningsprocessen genom att hålla rätt fukthalt och konsistens.

5) Tålamod. Det tar en stund att få den där härligt jorddoftande mullen. Ju mer du pysslar om din kompost ju snabbare går det. Ett effektivt sätt att påskynda processen är att använda Nitor Snabbkompost som är en biologisk accelerator som påskyndar processen från råavfall till högvärdig kompost.

Vad kan man lägga på en kompost?

Det sunda förnuftet säger dig säkert att det som är av naturen kommet kan läggas på en kompost. Allt från trädgårdsavfall till kaffesump och äggskal. Självklart är saker som t.ex. innehåller plast, glas eller metall svårsmält för kompostens små nedbrytare.

Ta en lov i din trädgård och fundera på var din kompost ska stå. För när det inte är svårare än så här så finns det väl ingen anledning att låta bli. Kompostera mera.

På naturens villkor

På ett miljövänligt sätt motverkar Nitor Natur dålig lukt och påskyndar nedbrytningsprocessen i bl.a. fritidstoaletter, septiska tankar, soptunnor, kattlådor och komposter. Detta sker genom att öka den naturliga biologiska aktiviteten. Nitor Natur ger naturen en extra skjuts utan att stressa den. Sortimentet består av Septivätska, Saneringsvätska, Toabark, Snabbkompost, Bioströ och Luktstopp.