VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Arena är vårt eget varumärke med golv för såväl ögat, dina fötter, formen som detaljerna. Med ett golv från Arena kan du vara säker på att du hittar ett golv som passar för just ditt hem och din plånbok.

Vilket golv ska jag välja?

Tabellen nedan ger vägledning om vilket golv som passar till respektive rum och vilket slitage det tål för att hålla sig fräscht länge. Rekommendationerna är avpassade för hemmiljö. Flera av golven tål även hårt slitage i offentlig miljö som i t ex butik eller restaurang, men eftersom förutsättningarna och önskemålen skiljer sig åt ber vi er vid val av golv till offentlig miljö, rådgöra med butiken eller kontakta Alfort & Cronholm.

Välj rätt golv

Välj rätt golv

1. Arena Ekonomi i kök/ hall fungerar utmärkt i små familjer om det inte utsätts för spill (väta) och trafik med ytterskor.

2. Arena Ekonomi fungerar även bra med barn om man vet med sig att nötningen blir måttlig, men är man osäker bör man gå upp en kvalitet till Standard.

3. Att gå på golvet med ytterskor fungerar utmärkt men Ekonomi är inte lämpligt för regelbunden nötning med ytterskor. Då är Standard eller Trend ett bättre val.

4. Hundar är ofta lika individuella som människor och vet du med dig att din hund sliter hårt på golv och möbler bör du gå upp en slitageklass.

5. På ett lackat trägolv är det lacken och träets hårdhet som avgör slitstyrkan. Arena är lackat med flera lager slitstarkt akryllack, vilket ger golv som tål hårda tag, men vet man med sig att golvet kommer att nötas mer än normalt kan det vara klokt att rådgöra med personalen eller kontakta AB Alfort & Cronholm.