VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Arena är vårt eget varumärke med golv för såväl ögat, dina fötter, formen som detaljerna. Med ett golv från Arena kan du vara säker på att du hittar ett golv som passar för just ditt hem och din plånbok.

Utförande

Inom begreppet utförande beskrivs hur golvbrädans yta är tillverkad, dvs. som parkett eller plank.

Var man kan lägga de olika golven avgör du själv. Det är din stil som sätter begränsningarna eller ger möjligheterna. Var man lägger plankgolv respektive parkett är mindre viktigt än hur man kombinerar olika utföranden, material och färger. Behöver du mer hjälp kan din Arenahandlare hjälpa dig.

1-stav parkett 

1-Stav (Plank/Tilja)

Hela ytan är sågad i ett stycke/en planka. I tiljan är det normalt med variationer i nyans och färg. Även på en Tilja i Prime sortering finns inslag av kvist samt en naturligt nyansvariation. I vissa golvförpackningar är en av brädorna delade i 2 delar. Dessa används under läggningen för att starta eller avsluta en rad och gör spillet mindre.

 2-stavs parkett

2-stav

2-stavsmönstret är ett bra alternativ när man vill ha ett parkettutseende på en större yta, utan att den blir för livlig. Samtidigt kan man på en mindre yta få en viss plankkänsla med 2-stavsgolvet. Alla Arenas 2-stavsgolv har liksom 3-stavsgolven slumpmässig stavplacering, vilket ger naturliga och unika golv med en fin karaktär.

 Arena 3-stav parkett

3-stav

Ytan på ett 3-stavsgolv är tre stavar bred. 3-stavsmönstret är det vanligaste utförandet av trägolv och är tillverkade för att ge ett utseende av klassik stavparkett. Alla Arenas 3-stavsgolv har slumpmässig stavplacering, vilket ger naturliga och unika golv med en naturlig karaktär. Så likt ett riktigt stavparkettgolv man kan komma i utseende.

 Arena Skeppsgolv

Skeppsgolv

Skeppsgolv är ett plankgolv (Tilja) med en gummilist mellan varje bräda. Med skeppsgolvet får man en marin känsla som passar lika bra i en stadsvåning eller i en villa, som i skärgårdshuset. Gummilisten i Arenas Skeppsgolv är i naturgummi och är slipbar lika många gånger som golvet.

 Holländskt stegmönstrat golv

Holländskt Stegmönstrat

Det Holländska "stegmönstret" är ett klassiskt parkettmönster där stavarna är ordnade både vertikalt och horisontellt på brädan.