VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Städtips för badrummet

Då och då, ofta och när det verkligen behövs. Ett rent och fräscht bad- eller duschrum är viktigt ur hygieniskt synpunkt och för trivseln. Tänk i tre nivåer för att alltid ha det skinande rent.

1. Förebyggande underhåll

Till det förebyggande underhållet använder du produkter som antingen tränger ner i materialet eller bildar en skyddande hinna, så att smuts och kalkavlagringar har svårt att få fäste.
Exempel på sådana produkter är Nitor Klinkerolja och Nitor Stensåpa.

Nitor Klinkerolja
är ett skydds- och impregneringsmedel för oglaserade, porösa och sugande stenytor, sjösten, teracotta, oglaserad keramik, klinker m m. Samtidigt som oljan ger en vatten- och smutsavvisande yta, framhäver den färg och karaktär på stenen. Oljan kan användas på inom- och utomhus.

Behandlat golv underhålls med Nitor Stensåpa. Nitor Stensåpa är ett milt såpabaserat rengöringsmedel för stengolv, som håller golven rena länge. Med tiden bildar den ett skyddande och impregnerande skikt. Nitor Stensåpa är perfekt för porösa oglaserade eller glaserade stenplattor, keramiska plattor, natursten, terracotta, italiensk sjösten, kalksten och marmor.

2. Allmän rengöring

Till den allmänna rengöringen använder du Nitor Toarent och Nitor Badrumsrent till kakel och porslin. Till speglarna använder du Nitor Fönsterputs. Städar du tillräckligt ofta kommer ytorna att hålla sig snygga och fräscha under lång tid.

3. Problemlösning

Ibland uppstår fläckar och avlagringar, som är extra svåra att få bort. Då kan du behöva ännu effektivare produkter, så kallade problemlösare, t ex Nitor Klorrent skum och Nitor Kakel- och fogrent.

Nitor Klorrent skum bleker svarta kakelfogar och är även perfekt för kakel, klinker och duschkabiner. Den är enkel att använda eftersom den inte är lika rinning som traditionella rengöringsmedel. Spray, låt verka, bearbeta med borste eller svamp och efterskölj.

Nitor Kakel- och fogrent tar efektivt bort missfärgningar, kalk-, tvål- och övriga smutsavlagringar från kakel, klinker, fogar och andra hårda ytor. Spraya, låt verka, bearbeta vid behov och efterskölj.

Tips:

• Innan du byter handduk på toaletten – passa på att använda den till att polera kranar och rör. Du kommer då lätt åt bakom kranen och rören.
• Bli av med imma på spegeln genom att gnida in raklödder på den. Torka sedan av tills den är ren igen.
• Använd en flaskborste för att göra rent avloppen i handfatet.
• Mögel i maskinen – Kör en tom tvätt på 90º med en stänk äppelcidervinäger i. Lämna alltid lucka och tvättmedelsfack öppet efter tvätt för att undvika mögel.