VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Städtips för köket

Ett rent och fint kök är något vi alla vill ha. Här tillbringar hela familjen mycken tid både med matlagning, bakning och måltider.

Att hålla köket fräscht behöver inte vara så jobbigt om man håller efter och städar varje vecka.  Gör till en vana att dammsuga, våttorka golvet och arbetsytor samt rengöra spis och mikro.

Nitor Köksrent tar effektivt bort fett, kalk och rost från diskbänk, spis, köksskåp m m och
Nitor Allrent
används för skonsam och effektiv rengöring av alla tvättbara ytor från golv till tak. Använd disktrasor och mikrofiberdukar och byt eller tvätta dem ofta.

Tips:

Ugn

Blanda 2 delar flytande såpa och en del vatten i en sprayflaska. Spraya alla ytor inuti ugnen. Stäng ugnsluckan . Sätt ugnen på 100-150 grader och låt såplösningen verka i 15 minuter. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och trasa.

Spisrengöring

Strö bakpulver på de smutsiga partierna runt plattorna. Häll sedan på ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Torka av (använd handskar) när det slutat bubbla och skölj med vatten.

Ingrodd mikrovågsugn

Saften från en citron blandas med vatten i en skål och ställs in i mikrovågsugnen. Kör på full effekt några minuter och den ingrodda smutsen löses upp och går att torka bort med en trasa.
Blanka ytor, till exempel glasbord, TV och stereo, som drar åt sig damm:
Blanda sköljmedel och vatten och torka av ytorna. Sköljmedlet gör ytorna antistatiska, så att de inte drar åt sig dammet igen.

Kylskåpsrengöring

Stäng av strömmen ochplocka ut allt som finns i kylskåpet. Placera ömtåliga livsmedel i kylväskor eller utomhus om det är vintertid. Tvätta ur kylskåpet med ljummet vatten och diskmedel. Glöm inte avfrostningshålet som i värsta fall är igentäppt. Rensa det i så fall med hjälp av en bomullspinne, piprensare eller dylikt. Om Du har mögelproblem eller problem med dålig lukt torka efter med 3-procentig ättiksyralösning (1/2 dl 24 % ättiksyra + 3,5 dl vatten). Slå på strömmen och plocka in maten när kylskåpet blivit kallt. Vid dålig lukt hjälper det att sätta in en halv citron med snittytan uppåt.

Orolig för bakterier i träskärbrädan?

Skölj av skärbrädan, diska den och skölj den igen. Strö på rikligt med vanligt hushållssalt, det tar kål på alla bakterier. Gnugga in saltet ordentligt med en fuktig rotborste. Låt stå en stund, skölj sedan av. Det syns ingen skillnad, men man vet att bakterierna är döda.

Är köksskåpens ovansida kladdiga av matos?

Ett enkelt och genialt knep är att lägga på skyddande plastfolie. När smutsen har lagt sig är det bara att ta bort det, torka av och lägga dit ny. Så slipper du skrubba bort den ingrodda smutsen. Ett mer miljövänligt alternativ till plastfolie är tidningspapper!