VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Klor & allergier

För att hålla bakterier borta från ditt badvatten används ofta klor, men Nitor har även andra alternativ för de som är allergiska.


Viktigt att veta om klor

Det ideala klorvärdet för badvatten ligger mellan 0,6–1,5 ppm (mg/liter). Du mäter enkelt klorvärdet med Nitor Testset. Värdet visar det så kallade fria kloret, det vill säga den del av den totala klormängden som inte är bunden till smuts.

Vid chockklorering kan klorvärdet tillfälligt bli så högt att det tar någon eller några dagar innan du kan läsa av det på testsetet. Kontrollera pH-värde och fritt klor ofta! Klorlukt? Orsaken kan ofta vara för lite fritt klor. Det "gamla" kloret är bundet till smuts och har förlorat sin desinficerande verkan. Chockklorera med Nitor Chockklor respektive Nitor Snabbklor.

När dina pH- och klorvärden är de rätta, vattnet ser klart och fint ut och temperaturen i poolen är den önskade är det bara att hoppa i och njuta!


Allergisk mot klor? - Nitor har alternativen!

Nitor Bromotab

Terapibad, bubbelbad och spa samt klorkänsliga personer är naturliga användare av brom. Brom är så gott som luktfritt och mycket mindre pH-känsligt än klor. Brom kan också användas omväxlande eller samtidigt med klor. Nitor Bromotab är bromtabletter som enkelt doseras i bräddavloppet eller i en doseringsflottör.


Utan klor i pooler upp till 6000 liter

Nitor Aktivt syre är det naturliga sättet att rena ditt badvatten utan klor. Syretabletten bör placeras i en flytande dispenser direkt i cirkulerande poolvatten så att syremättning kan ske innan vattnet strömmar ut till reningsverket. Nitor Aktivt syre har ingen lukt och är mycket skonsamt mot hud, hår och ögon. Vattnet känns behagligt friskt och lent. Vid periodisk behandling med Nitor Chocksyre får man fullt tillförlitlig desinfektion jämförbar med klor och halobrom.

Tillsätt Nitor Chocksyre enligt anvisningen på förpackningen. Mät resultatet med Nitor Teststickor. Justera både pH- och syrevärdet med Nitor Höjer eller Sänker pH och Nitor Chocksyre. Använd därefter Nitor Aktivt syre dagligen. För bästa effekt använd också Nitor Hindrar alger.