VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Mekanisk rengöring

Den viktigaste grundförutsättningen för rent badvatten är effektiv mekanisk rening. Med det menas filtrering, bottenrengöring och allmän städning i och kring poolen.

Dålig filtrering av poolens vatten kan aldrig ersättas med mera kemikalier. Poolfilter finns i olika utföranden och med varierande kvalitet och kapacitet. De vanligaste filtren till privata pooler är sandfilter och patronfilter.

Sandfilter

Vattnet trycks genom en sandbädd som fångar upp även mycket små smutspartiklar. Filtret rengörs genom backspolning, då man helt enkelt spolar ut smutsen ur sanden.


Patronfilter

Vattnet passerar en perforerad filtreringsyta som kan vara av olika material och konstruktion. Smutspartiklarna fastnar på filtrets yta. Ett patronfilter måste rengöras manuellt. Använd Nitor Filterrent. Vid missfärgat vatten kan man komplettera med tillsatsfiltret AquaFix som tar bort järn-, mangan- och kalkutfällningar som missfärgar vattnet.


Bottenrengöring

Görs med en bottensug, som kopplas antingen till bräddavloppet eller till en trädgårdsslang. Den fungerar som en dammsugare under vattnet och suger upp synlig smuts som sjunkit till botten. Smutsen fastnar sedan i poolens reningsverk eller i en uppsamlingspåse. Olika långa slangar och skaft finns att köpa så att du kommer åt överallt, även i större pooler.


Ytrengöring

Det enklaste sättet att hålla efter större smuts som löv, insekter etc. i poolen är att ta upp dem med en håv, då de ligger och flyter på ytan. Lövhåvar finns att köpa i olika storlekar och längder, så att man kan nå hela poolens yta.