VANLIGA FRÅGOR

Frågor om någon produkt? Få svaren direkt här: VANLIGA FRÅGOR & SVAR
Hittade du inte just din fråga-&-svar? Ställ den här. Frågor besvaras Må-Fre mellan 08-16.

 

Skriv din fråga här

Vårt eget varumärke med ett komplett sortiment produkter för pool, spa, rengöring, sanering, ytbehandling, underhåll och uppfräschning – inne som ute

Mekanisk rengöring

Den viktigaste grundförutsättningen för rent badvatten är effektiv filtrering. Dålig filtrering av badvattnet kan inte ersättas med bara kemikalier under någon längre tid.

Vi rekommenderar därför att du ser till att ditt spa eller din badtunna har ett effektivt, rätt dimensionerat reningsfilter. Filter finns olika utföranden med varierande kvalitet och kapacitet.

De vanligaste filtren är sandfilter och patronfilter. Oavsett typ skall filtret regelbundet rengöras för att fungera maximalt. Ett sandfilter rengörs genom backspolning, då man helt enkelt spolar ut den smuts som fastnat i sandbädden. Ett patronfilter har en filterkassett som tas ut och rengörs manuellt.

I små badanläggningar med undermålig eller ingen mekanisk rening, måste hela eller delar av vattenmängden ofta och regelbundet bytas ut mot nytt, friskt vatten. 

Även i spa och badtunnor med filterrening bör delar av vattenmängden någon gång då och då bytas ut för att hålla badvattnet friskt. Om du har en badtunna och väljer att inte installera cirkulationspump och filter så kan du ändå bevara vattnet i  tunnan rent och badvänligt betydligt längre tid med tillsats av Nitor Spa än om vattnet är helt obehandlat.